2010. június 10., csütörtök

Csirke hosszúmetélttel


Hozzávalók:
1 csomag hosszúmetélt
2 ek olívaolaj
1 nagy csirkemell nagy kockálra vágva

bors
150 ml fehérbor
150 ml húsleves
500 ml főzőtejszín
2 ek menta
1 1/2 ek kakukkfű
1 tk reszelt citromhéj
2 tk méz
1 tk almaecet

A csirkedarabokat az olajon sóval, borssal megpároljuk. Fűszerezzünk nagyvonalúan. Ha megpuhult és kis színt is kapott akkor kiszedjük egy tányérba. A visszamaradt zsíradékba beleöntjük a bort. Vigyázzunk, nehogy a keletkező gőz megégesse a kezünket. 2 percig kavargatjuk, hogy felszedjük a kis megpörkölődött húsmorzsákat a serpenyő aljáról. Most hozzáöntjük a húslevest és a felére besűrűsítjük a levet. Ekkor belekeverjük a tejszínt, a mentát, a kakukkfüvet, citromhéjat, mézet, ecetet és még 2 csipet sót. Felére besűrítjük a mártást, levesszük a tűzről és az időközben kifőtt de meleg tésztával jó alaposan összekeverjük, hogy mindenütt bevonja a szósz. Hozzákeverjük a kisült húskockákat és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails