2010. június 11., péntek

Habos meggyes


HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
30 dkg ráma,
15 dkg porcukor,
5 tojássárgája,
egy kis citromlé 2-3cl,
1 evőkanál tejföl,
fél sütőpor,
csipetnyi só,

5 tojásfehérje,
30 dkg porcukor,
1 puncs puding,
60 dkg meggy

A tojássárgáját a rámával, sóval géppel jól kikeverünk, hozzáadjuk a citromlét, tejfölt, majd az átszitált sütőporos lisztet lazán fakanállal beledolgozzuk,majd deszkán picit gyúrunk rajta, sütőpapíron nyújtjuk tepsi nagyságúra, bele a tepsibe, megszórjuk darált keksszel. A fehérjét jó keményre verjük a cukorral, majd belekeverjük a PUDING PORT, és a meggyet,, rákenjük a tésztára és mehet a sütőbe, 180 fokon 20-25 perc. Bármilyen gyümölccsel jó, már sütöttem őszibarack befőttel és vanília pudinggal, a tetejére szórtam szeletelt mandulát, nagyon jó volt. Minél kevesebbet ér hozzá a kezünk annál jobb, nagyon gyenge tésztánk lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails