2010. június 11., péntek
Méteres kalács
Tészta:
6 tojássárgáját 35 dkg porcukorral kikeverünk, 1 1/2 dl melegvizet 1 1/1 dl olajat lassan hozzáadunk. Ha már kikevertük 35 dkg lisztet 1/2 sütőport, és a tojások keményre vert habját is hozzáadjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe 2 kanál kakaót, és egy kanál olajat keverünk. Két őzgerincformába öntjük, és megsütjük.
Egy barna, és egy sárga tésztát kapunk.
Krém:
15 dkg porcukor, 4 kanál rum, 20 dkg vaj, jól kikeverjük, 1 db puncs por 2 1/2 dl tejben, 1 kanál cukorral megfőzve, ha kihűlt a krém a vajjal jól kikeverjük.
Az őzgerincet bordánként felszeleteljük. A krémet rákenve váltakozva /egy barna, egy sárga/ egymás mellé tesszük, csokoládé mázzal bevonjuk. Ferdén szeleteljük!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése