2010. június 10., csütörtök

Vajas kifli


Hozzávalók:

70 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3,5 dcl langyos tej
1 dcl olaj

kb. 20 dkg hideg vaj

1 dcl langyos tejbe beleszórtam egy csipet cukrot, 2 evőkanál lisztet és az élesztőt. A tetejére is lisztet szórta, és 30 perc alatt kovászt készítettem belőle.

A többi hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe raktam, majd hozzáadtam a kovászt is.Bekapcsoltam a dagasztóprogramot , és 20 percig dagasztottam vele a tésztát,majd 30 percig kelni hagytam benne.

Ekkor kivettem, és lisztezett gyúródeszkára raktam. Először 2 részre osztottam,majd mindegyiket még további 4 részre vágtam. A gombócokat egyenként 2 mm vastagságú kör alakra nyújtottam, és 4 cikkre vágtam.

A hideg vajból arányosan 32 vékony szeletet vágtam.Egyesével a tésztára helyeztem, a tészta széleit visszahajtottam, majd a szélesebb felétől kezdve feltekertem.

A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam , vastagabb konyharuhával letakartam, és 30 percig még kelni hagytam.

Majd lekentem a tetejüket egy felvert tojással, és különböző magvakkal megszórtam.
A sütőt közben előmelegítettem 180 °C-ra, és az aljába egy kis edénybe vizet raktam.
A kifliket 20 perc alatt készre sütöttem. Ebből az adagból 32 db lett, két tepsin fért el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails