2010. június 10., csütörtök
Vajas kifli
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
3,5 dcl langyos tej
1 dcl olaj
kb. 20 dkg hideg vaj
1 dcl langyos tejbe beleszórtam egy csipet cukrot, 2 evőkanál lisztet és az élesztőt. A tetejére is lisztet szórta, és 30 perc alatt kovászt készítettem belőle.
A többi hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe raktam, majd hozzáadtam a kovászt is.Bekapcsoltam a dagasztóprogramot , és 20 percig dagasztottam vele a tésztát,majd 30 percig kelni hagytam benne.
Ekkor kivettem, és lisztezett gyúródeszkára raktam. Először 2 részre osztottam,majd mindegyiket még további 4 részre vágtam. A gombócokat egyenként 2 mm vastagságú kör alakra nyújtottam, és 4 cikkre vágtam.
A hideg vajból arányosan 32 vékony szeletet vágtam.Egyesével a tésztára helyeztem, a tészta széleit visszahajtottam, majd a szélesebb felétől kezdve feltekertem.
A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam , vastagabb konyharuhával letakartam, és 30 percig még kelni hagytam.
Majd lekentem a tetejüket egy felvert tojással, és különböző magvakkal megszórtam.
A sütőt közben előmelegítettem 180 °C-ra, és az aljába egy kis edénybe vizet raktam.
A kifliket 20 perc alatt készre sütöttem. Ebből az adagból 32 db lett, két tepsin fért el.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése