2010. június 9., szerda

Hófehérke sütemény


Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 egész tojás
10 dkg vaj vagy 1 dl olaj
10 dkg porcukor
1 dl tej
1 mokkáskanál szalakáli
1 citrom reszelt héja.

Krém:
Fél l tej
4 halmozott evőkanál liszt
30 - 35 dkg vaj, vagy Rama margarin,
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor.

Tetejére:
Vagdalt dióbél.


Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.

A krémhez a tejből és lisztből vastag pépet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.

Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.

Másnap rombusz alakúra szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails