Hozzávalók:
10 dkg keserű kakaópor
25 dkg vaj
35 dkg kristálycukor
15 dkg (kb egy fél doboz) kókusztej
4 felvert tojás
10 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
A sütőt 180 – légkeverésnél 160 – fokra előmelegítem, sütőpapaírral kibélelek egy kisebb tepsit vagy tortaformát.
Egy mélyebb serpenyőben, vagy inkább lábosban alacsony hőfokon, állandóan kevergetve összeolvasztom a kakaóport, a cukrot, kókusztejet és a vajat, majd lehúzom a tűzről és hagyom langyosra hűlni.
Ekkor apránként belekeverem a felvert tojást, majd a lisztet és a kókuszreszeléket.
A masszát a kibélelt tepsibe öntöm és 35-40 perc alatt megsütöm.
A süteményt kihűtve, kockákra vágva tálalom tejszínnel vagy tejszínhabbal, de ki lehet próbálni egy-két evőkanál kókusztejjel megcsepegtetve, mi így ettük és nagyon finom.
Folpackba csomagolva 4-5 napig eláll, bár ennek nem sok esélye van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése