2010. június 9., szerda

Lusta-asszony rétese



Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
1 sütőpor
50 dkg túró
citromhéj
10 dkg mazsola vagy bármilyen gyümölcs
2 cs vaníliás cukor
3 tojás
3 dl tej
10 dkg vaj


Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem. Egy közepes méretű (23x38 cm) tepsi aljába a felolvasztott vaj felét belecsurgatom. Az elkevert liszt felét beleszórom a tepsibe, megrázom, hogy egyenletesen terüljön el.
Rámorzsolom a túrót, citromhéjat reszelek rá, 1 cs vaníliás cukrot és a kevés tejben beáztatott mazsolát rászórom. Most a liszt másik fele következik. Erre egyenletesen rácsurgatom a maradék vajat.
Végül a tojásokat elkeverem a tejjel, vaníliás cukorral és ráöntözgetem. Villával megszurkálom, hogy mindenhova jusson a folyadékból.
Ezután érdemes fél - 1 órát pihentetni, hogy a süti teljesen átitatódjon.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Hagyom hűlni és a tepsiben szeletelem fel.

Mazsola helyett bármilyen gyümölccsel készülhet pld: meggy, eper, barack, narancs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails