2010. június 9., szerda

Madártej-szelet


Hozzávalók:

Tészta:
15 db tojásfehérje
15 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
15 evőkanál liszt.

Krém:
1,5 csomag margarin (37,5 dkg összesen)
15 db tojássárgája
7 evőkanál liszt
4 csomag vaníliás cukor
8 dl tej
10 evőkanál kristálycukor.

Tetejére:
Fél liter habtejszín.


Elkészítés:

Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassanként adjuk hozzá a cukrot. A sütőport összekeverjük a liszttel és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Nagyobb margarinozott és lisztezett tepsiben megsütjük, 180 C fokon.

Krém: A tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejben megfőzzük. Mikor kihűlt kikeverjük a margarinnal, és a tésztalapra kenjük. A tejszint kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk, villával megcifrázzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails