Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 zsenge cukkini
5 fej gomba
3 gerezd fokhagyma
3 nagyobb paradicsom
8-10 kisebb bazsalikomlevél
só, bors
2-3 evőkanál liszt
5 dkg vaj
25 dkg mascarpone
A csirkemellet kisebb darabokra vágom és meghintem liszttel, majd kézzel összeforgatom, hogy a liszt a húst mindenhol egyenletesen vékony rétegben vonja be. A vajat serpenyőben felforrósítom, rádobom a húskockákat és kevergetve aranybarnára sütöm, sóval, borssal ízesítem. Közben a cukkinit nem túl apró kockákra vágom, és a gombát is hasonlóképpen darabolom. Ha a csirke már a megfelelő színt elérte, mellédobom a cukkinit és a gombát, valamint a felszeletelt fokhagymát is, és kevergetve addig sütöm, amíg a zöldségek roppanós-puhára nem sülnek. Ha ez megtörtént, beleszórom a kicsit megvagdosott bazsalikomleveleket, a nyolcadolt paradicsomokat, egy-két percig kevergetem, és beleteszem a mascarponét is. Fontos, hogy a paradicsom a hőtől csak éppen összeessen, ne főjön szét. Pár percig még főzöm az ételt, hogy összekeveredjenek a hozzávalók és összeérjenek az ízek, majd főtt tésztával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése