Hozzávalók:
8 gubarúd - kb. 70 dkg
8 dl tej
5 dkg vaj vagy margarin
pici só
5 dkg cukor
1 zacskó (1 ek) vaníliás cukor
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg
15 dkg darált mák
6-8 dkg porcukor
4-5 ek méz
fél citrom leve
zsiradék a tál vagy tepsi kikenéséhez
A másnapos gubarudakat (vagy kiflit) felkarikázom, egy nagy tálba teszem.
A tejet egy kislábosban felmelegítem a vajjal, a sóval, a cukrokkal és a szegfűszeggel. Amikor jó meleg és a vaj is elolvadt benne, a tál folyamatos rázása közepette, szakaszosan ráöntöm a tejet.
Egy jénai tálat vagy egy tepsit kikenek valamilyen zsiradékkal. A kiflikarikákat rétegenként beleteszem, minden sort megszórok mák és porcukor keverékével, meglocsolok 1 evőkanálnyi mézzel (vagy esetleg többel is ízlés szerint) és egy kis citromlével. A tetején is szórással és locsolással fejezem be.
A sütőt 180 fokosra kapcsolom, és kb. 20-25 percig sütöm benne, míg az egész átsül, a szélén lévő karikákon és a tetején ropogós lesz. Vigyázat, a méz megéghet, figyelni kell közben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése