2010. június 9., szerda

Rakott karfiol


Hozzávalók:
Egy nagy fej karfiol
50 dkg darált hús
15 dkg rizs
egy nagyobb fej hagyma
két gerezd fokhagyma
só, bors
pirospaprika
5 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt.

Előkészületként a karfiolt a fent leírt módon megfőzöm kis rózsákra szedve, vagy – mint most – egyszerűen szeletekre vágva. A rizst sós vízben szintén megfőzöm.
A húsból hosszabb lére hagyott pörköltet készítek: olajon a hagymát megpárolom, rádobom a húst, fehéredésig pirítom, hozzáadom a fokhagymát, sót, borsot, paprikázom, vizet öntve hozzá puhára párolom. Miután minden alkotóelemmel kész vagyok, jöhet az összerakás: a rizst a pörkölthöz keverem. Kivajazott jénaiba egy sor karfiolt rétegezek, erre jön egy réteg rizses hús, megint karfiol, megint hús, amíg tart a hozzávalókból. A teteje karfiol legyen. A legfelső rétegre rákenem a tejfölt, jó gazdagon megszórom sajttal és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. Tányéron további tejfölt kínálok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails