2018. június 2., szombat

Meggyes pudingos süti


Hozzávalók:

Pudinghoz:
1 cs gm vaníliás pudigpor
2 ek barna cukor
3 dl tej

Tésztához:
4 tojás
8 dkg barna cukor
1 dl olaj
1 dl víz
1 tk sütőpor
1 tk vaníliás cukor
23 dkg gm lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny használjon ugyan ebben a
mennyiségben finom lisztet)
1 tk fahéj
30 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzök, majd félre teszem, hagyom kihűlni, de
néhányszor átkeverem, hogy ne bőrösödjön meg.
A tojásfehérjét kemény habbá verem.
A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, habosra keverem, hozzáadom a vizet,
az olajat, a fahéjat, elkeverem, majd végül mehet bele a sütőpor, a liszt és alaposan
kidolgozom.
A tésztához két-három részletben hozzáforgatom a kemény habbá vert fehérjét,
sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, rákanalazom az előzőleg megfőzött pudingot,
megszórom a meggyel és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton,
35 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő, sütőnkét változhat, végezzünk tűpróbát.
Ízlés szerint, porcukorral megszórva kínálom

Forrás: http://gastrohobbi.cafeblog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails