2010. június 9., szerda

Bagolyszem


Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
10 dkg porcukor
2 dl tejföl
3 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
Fél csomag sütőpor

Töltelék:
Baracklekvár
Magozott meggy

Töltelék középre:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
15 dkg kókuszreszelék.

Tojássárgája a kenéshez.


Elkészítés:
A lisztet, sütőport, porcukrot elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a tejfölt és a tojások sárgáját. Jól eldolgozzuk, és három részre osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, a két oldalára fejtett meggyet szórunk egy csíkba és mindkét oldalról sodorjuk fel, úgy, hogy a kétoldali tekercs között legyen 1,5-2 ujjnyi rés. Belerakjuk a tepsibe, megkenjük tojássárgájával. A 3 tojásfehérjét felverjük kemény habnak, a porcukor hozzáadásával, beledolgozzuk a kókuszreszeléket, és a tekercsek közötti réseket ezzel töltjük ki. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, világos színűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails