
Hozzávalók:
-40 dkg csirkemáj szív nélkül kisebb-nagyobb darabokra vágva, ki ahogy szereti
-20 dkg gomba szeletelve
-15 dkg mirelit zöldborsó, mindenképpen zsenge legyen
-1 közepes fej vöröshagyma apróra kockázva
-1-2 gerezd fokhagyma
-olaj
-fél paradicsom (opcionális)
-1-2 szelet zöldpaprika (opcionális)
-só, bors, majoranna, petrezselyem, biovegeta
-rizs (nálam most zacskós, 2x 125 grammos gyors barnarizs)
A rizst forró, sós, vegetás vízbe felteszem főni. Ez ebben az esetben 12 perc, ezalatt majdnem elkészül a rávaló is.
Forró olajon megfonnyasztom a hagymát és ráteszem a kisebb darabokra vágott paprikát, paradicsomot, zúzott vagy apró szeletekre vágott fokhagymát. Kicsit még ezeket is dinsztelem, majd jöhet rá a máj, majd a gomba szeletek és a zsenge zöldborsó.( Fontos, hogy zsenge zöldborsót válasszunk, vagy konzervet adjunk a legvégén az egytálételhez, mert ha nem puhul meg a borsó, a többi meg szétfő....az nem szerencsés.)
Vigyázat, a máj miatt erősen fröcsöghet!!!! Borsozom, hozzáadom a majorannát és a petrezselymet, majd lefedem. (Sózni én csak a végén szoktam a csirkemájat is.) Fedő alatt hagyom párolódni, a gomba és a borsó úgyis levet fog engedni. Közben figyelem, nehogy kiszáradjon a máj.
A rizst kiveszem a vízből, a zacskóból mehet is a lábosba. Erre elkészül a májas , gombás, borsós egyveleg is, most sózom és összekeverem a rizzsel, lehet tálalni.
Aki szereti, egy kis reszelt sajttal érdemes meghinteni. Ha pedig netán parmezán kerül rá, azzal még finomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése