
Hozzávalók:
-40 dkg szűzpecsenye
-40 dkg fagyasztott ázsiai zöldségkeverék
-1-2 gerezd fokhagyma
-4 ek. szójaszósz
-1 ek. méz
-1-2 ek. mogyoróolaj vagy olívaolaj ( én mogyoróolaj-párti vagyok ennél az ételnél..)
-30 dkg tészta ( kínai wok tészta vagy udon tészta, vagy egyszerűen spagetti)
-só, bors
Ha udon vagy wok tésztát használunk, akkor forraljunk egy nagy fazékban vizet. Sózzuk, a fagyasztott zöldséget 2-3 percig, a wok tésztát 2 percig forraljuk benne, majd szűrjük le.
A szűzpecsenyét vágjuk csíkokra.
Egy nagyobb teflonserpenyőbe öntsük bele a szójaszószt, az olajat és a mézet, keverjük össze, forrósítsuk fel.
Mehet bele a csíkokra vágott hús és az aprított fokhagyma. Nagy lángon pár percig pirítsuk a húst állandóan kevergetve, majd a zöldséget is adjuk hozzá, forgassuk össze. A tészta a végén kerüljön bele, nehogy összetörjön- a woktészta roppant gyorsan megpuhul!!!
Maximum 3 perc elég, hogy az ízek összesimuljanak.
Azon forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése