2010. június 9., szerda

Gesztenyekocka


Hozzávalók az alaphoz:
2 csomag gesztenyemassza
30-40 dkg keksz (darált)
10 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,vagy 1 tek.kivonat
ízlés szerint rum,vagy aroma
kis tej

A krémhez:
3 csomag puding (vaníliás)
9 dl tej
5 dkg cukor,
20 dkg vaj,vagy margarin,
20 dkg cukor,
ízlés szerint vanília,vagy kivonat


További hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
5 dl tejszín

A gesztenyét, a kekszet, a cukrokat, és a rumot, vagy aromát összedolgozzuk és egy kisebb tepsibe belesimítjuk, nyomkodjuk. Annyi tejet teszünk hozzá,hogy gyúrható legyen. Alulra és felülre is kekszmorzsát szórunk, hogy könnyebben sodorjuk, 1,5-2 cm vastagságúra. A pudingot felfőzzük a tejjel és a cukorral , majd hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A krém felét a gesztenyés alapra kenjük, s erre a rumos tejbe épp csak beleforgatott babapiskótákat rakjuk sorba. Ezután következik a krém másik fele. A tetején elsimítjuk a felvert tejszínt. Csokireszelékkel, vagy gesztenyével díszíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails