2010. június 9., szerda

Rakott krémes piskóta


Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás puding
1 zacskó csoki puding
2 ek kakaópor
cukor vagy édesítő tetszés szerint
1 liter tej (a pudinghoz)
1 pohár konyak vagy rum
mogyoró vagy dió darabosan
45 darab babapiskóta

A pudingokat megfőzzük az előírásnak megfelelően.
A csokisnál egy kis kakaót is teszünk hozzá és annyi cukrot vagy édesítőt, amennyivel szeretjük.
A csokisnál nem csináltam túl édesre, de a vaníliát igen.

Egy magasabb kerámia vagy üveg edénybe leteszünk egy sor piskótát, hogy az edény alja ki legyen töltve.
Az alkohollal enyhén meglocsolunk minden darab piskótát.
(Aki gyerekeknek csinálja, az csinál Nescacaóból egy pohárral vagy tejeskávéból és ezzel locsolja meg a piskótát. Vigyázat, csak annyira, amennyit láthatóan beszív, ne többet, mert a rákerülő krémtől is puhulni fog. Ne lucsogjon!)
Erre jön a vaníliás puding, majd rá a csokis, megszórjuk a dióval / mogyoróval.
Megint rá a piskóta sor és a pudingok, dió/mogyoró.
A tetejére maradjon egy kis krém még bejezésképpen.
Erre szintén kis diót szórunk. (Lehet csokireszeléket is)
Lefedjük vagy egy nagy zacskóba toljuk a tálat és lezárjuk.
Betesszük a hűtőbe, én este megcsináltam és másnap ettük.
Össze kell érjen, illetve meg kell puhulnia a piskótának.
Magasan jó, több sorral. Nekem háromsoros volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails