Hozzávalók:
25 dkg bacon
1 egész csibemell
3 egész tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
20 dkg füstölt sajt
25 dkg főtt,füstölt tarja
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika
só, bors, csipetnyi reszelt szerecsendió
Egy hosszúkás őzgerincformát kibéleletem a bacon-szeletekkel úgy, hogy jócskán túllógjanak a forma szélén.
A lisztet, tojásokat, tejfölt és a fűszereket összekevertem, a reszelő durva részén belereszeltem a sajtot is. A csibemelleket, tarját és a paprikát felkockáztam, majd a tojásos masszába kevertem. Beleöntöttem a baconnal bélelt formába, kicsit ellapogattam, majd visszahajtogattam a szalonnát úgy,hogy a szélek fedjék egymást.
A formát alufóliával lefedtem, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam. Kb. 40 percig lefedve sütöttem,ekkor levettem az alufóliát, és visszaraktam,hogy a szalonna megpiruljon. Ekkor kivettem, és óvatosan egy tepsire borítottam, majd visszatoltam még a sütőbe kb. 10 percre, hogy ez a része is megpiruljon.
Mielőtt szeletelni akarjuk, várjuk meg, míg teljesen kihűl. Legjobb, ha legalább pár órát, vagy akár 1 éjszakát áll a hűtőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése