Hozzávalók:
25 dkg bacon
4 db tejbe áztatott zsemle /vagy kifli/
1 egész csibemell
25 dkg sampinyon gomba
1 kis fej hagyma
1 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
só, bors,csipetnyi pirospaprika.
Az apróra vágott hagymát kevés felforrósított olivaolajra dobtam ,megpároltam,majd ráraktam a felszeletelt gombát. Sóztam,borsoztam, csipetnyi pirospaprikával megszórtam. Kevés vizet öntöttem alá, és puhára pároltam.
Közben a csibemellet felkockáztam, a tejbe áztatott zsemléket kifacsartam.
A zsemléket összekevertem az apróra vágott petrezselyemzölddel,az egész tojással, és hozzáadtam a közben elkészült gombát és a kockára vágott csibemellet.
Az őzgerincformát kibéleltem a baconnal úgy, hogy jócskán túllógjanak a szélén. Beleöntöttem a masszát, majd visszahajtogattam a szalonnát,hogy mindenhol befedje.Alufóliával letakartam.
200°C-ra előmelegített sütőbe toltam, és kb. 40 percig sütöttem,majd levettem az alufóliát, és még 10 percig anélkül sütöttem, hogy szépen megpiruljon a bacon.
Kivettem, óvatosan kifordítottam egy tepsire, és még 15 percre visszatoltam a sütőbe, hogy az alsó része is szépen megsüljön.
Csak akkor szeleteljük fel, ha már teljesen kihűlt. Legjobb pár órára hűtőbe rakni, az enyém egész éjjel ott pihent.
Tálalhatjuk majonézes salátával, vagy akár friss kenyérrel, mindenképpen nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése