2010. június 9., szerda

Mónika szelet


Hozzávalók:

Tészta:
4 db tojás
30 dkg porcukor
10 evőkanál víz
10 dkg darált dió
20 dkg liszt (piskótának való)
1 csomag sütőpor.

A tojássárgáját kikavarni a porcukor és víz hozzáadásával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végén a tojásfehérje kemény habját.

Kisütjük, mint a piskótát, ha kihűlt lapjára kettévágjuk.

20x30 cm tepsibe sütjük.

Krém:
5 dl tej
5 evőkanál gríz
2 csomag vaniliás cukor
25 dkg cukor
10 dkg darált dió
25 dkg margarin.

A krémet megfőzzük, a diót az utolsó pillanatban adjuk a krémhez, amikor kihűlt beledolgozzuk a margarint.

A piskótát kitöltjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele, és gorombára reszelt csokival díszítjük.

Szeleteljük, mint a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails