Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb
egy nagy fej hagyma
5 dkg szalonna
3 gerezd fokhagyma
egy kiskanál paprikakrém
só, bors
majoranna
40 dkg zöldborsó (mirelit)
A szalonnát felcsíkozom, zsírját kiolvasztom. Ebben pirítom-párolom meg a felaprított hagymát, fokhagymát. Ha a hagyma üveges, rádobom a vékonyabb szeletekre vágott húst és fehéredésig nagy lángon pirítom. Sózom, borsozom, ízesítem majorannával meg paprikakrémmel. Kis lángon kevés víz aláöntésével lefedve puhára párolom. Ha a hús megpuhult, beledobom a fagyos zöldborsót és addig főzöm, amíg az megpuhul. Az ételnek a végére nem szabad túl levesesnek lennie. Párolt rizzsel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése