
Hozzávalók:
-csirkealsócomb( fejenként 2-3)
-közepes burgonyából személyenként szintén 2-3
-gomba
-paradicsom
-hagyma bőven
-só, bors, sültcsirke fűszersó, friss rozmaring, kakukkfű
-olaj
-1 dl száraz fehérbor
Először a combokat bepácolom egy órácskára legalább: meghintem sültcsirkefűszerrel és kevés olajat löttyintek rá, néha megforgatom benne.
A tisztított zöldségeket feldarabolom nem túl kicsire, ha a krumpli új, akkor csak megsikálom.
Egy kiolajozott hőálló edény aljába a felezett, besózott burgonyával megágyazok a többi hozzávalónak.
Erre fektetem a bepácolt csirkecombokat( nem baj, ha marad rajt némi olaj, kell az a krumplinak is...), arra pedig a különböző zöldségeket.
A szeletelt hagymát bőven közéjük dugdosom, finom ízt fog adni a húsnak és a zöldségnek egyaránt. Közéjük fektetem a friss rozmaringot, kakukkfüvet. Kevés olajjal átkentem még a zöldségeket is, hogy ne száradjanak ki, sózom borsozom.
Aláöntöm a bort és előmelegített 180 fokos sütőbe teszem, alufóliával lefedve párolom 40 percet. (Több folyadék nem kell alá, mert a paradicsom és a gomba is enged levet...)
Ezután fólia nélkül sütöm szép pirosra a combokat.
Nagyjából 1 óra kell a művelethez.
Zöld salátával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése