
Hozzávalók:
-40-50 dkg pulykamell
-darabka gyömbér
-3 ek. szójaszósz
-3 ek. teriyaki szósz
-1 kk. zöld currypaszta
-1 ek. barnacukor
-2 kk. ötfűszerkeverék
-chili ízlés szerint
-1 gerezd fokhagyma, zúzott
-4 ek. mogyoróolaj
-2-3 újhagyma felkarikázva
-1 kis marok pörkölt mogyoró
-1 ek. balzsamecet
-2 sárgarépa vékony szeletekben
-2-3 gomba vékonyra szelve
-fél üveg mungóbabcsíra
-fél üveg bambuszrügy
-1 zacskó kínai tészta( Mie tészta)
-kevés mogyoróolaj
A húst csíkokra szeltem, a következő pácban hagytam pihenni 1-2 órát: összekevertem a szójaszósz, a teriyakiszószt, belereszeltem egy darabka gyömbért, beletettem a zúzott fokhagymát, a chilit,a kínai ötfűszerkeveréket,a currypasztát, a barnacukrot.
Ezután a mogyoróolajon átpirítottam a húst és a páclevet is beleöntöttem. Ekkor került bele a borecet, az újhagyma, a mogyoró is és egy pici só. Így pároltam jó félpuhára a húst, kb. 20 perc alatt.
Az utolsó 10 percre került bele a zöldséghámozóval nagyon vékony csíkokra vágott sárgarépa, a gombaszeletek valamint a leszűrt bambuszrügy és mungóbabcsíra is.
Ezzel készre főztem, ekkor még célszerű megkóstolni, ha kell, utánízesíteni is van mód. Nekem még jócskán került bele ekkor chili, mert kissé csípősen szeretjük.
A készítés utolsó fázisában célszerű a kínai Mie tésztát is kifőzni, mindössze 5 perc elég ehhez, majd ezt is mogyoróolajon forgattam át.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése