
Hozzávalók:
-4 csirkemellfilé
-olaj
-húslé
- 1 babérlevél
-majoranna
-kakukkfű
-biovegeta
-só, fehérbors
-1 kisebb vöröshagyma
-50dkg gomba
-1,5 dl tejszín vagy tejföl
-pici liszt
-petrezselyem
A csirkemelleket apró kockákra vágtam, de lehet csíkokra is.
Kevés olajon megdinszteltem a felaprított vöröshagymát, átpirítottam rajta a húst, kevés húslével felengedtem majd fűszereztem babérlevéllel, majorannával, kakukkfűvel, biovegetával, sóztam, borsoztam.
Majdnem teljesen puhára pároltam.
A végén adtam hozzá a gombát, amit mérettől függően kell darabolni, ha egész minik, akkor egyben is mehetnek a hús mellé. ( Nekem egész aprócskák voltak.)
Addig pároltam, míg mindkettő puha nem lett.
Ekkor a tejföllel (vagy tejszínnel) behabartam, még egy utolsó kóstolás és amennyiben szükséges, utánfűszerezést követően forrón, kifőtt tésztával körítve, aprított petrezselyemmel meghintve tálaltam.
(Azért került néhány "meztelen" gomba a húsra, hogy legalább sejthető legyen, mi rejlik a mindent eltakaró mártás alatt...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése