2010. június 10., csütörtök

Tészta zöldségraguval


Hozzávalók:
-1 nagyobb padlizsán
-2 kicsi cukkini
-1 kápia paprika
-2 gerezd fokhagyma
-3 újhagyma
-1-2 paradicsom
-1 ek. balzsamecet
-1 dl tejszín
-tészta (nálam most megint gigli, de helyette lehet szarvacska, penne vagy rigatoni)
-1-2 golyónyi mozzarella (10- 20 dkg)
-fél csokor petrezselyem
-1 csokor bazsalikom
-olívaolaj
-frissen őrölt feketebors
-só
-olívaolaj

A zöldségeket apróra vágjuk.(A padlizsánt kockákra, a cukkinit karikákra, az újhagymát karikákra, a paprikát és a paradicsomot szintén kockákra .)
Egy serpenyőben viszonylag bőven melegítünk olívaolajat, beledobjuk a padlizsánkockákat és a cukkinit, jól összekeverjük, fel fogja szívni az összes olajat. Közepes lángon 8 percig sütjük, időnként megkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a paprikát, a hagymát, a paradicsomot, a fokhagymát és kb. 10 percig alacsonyabb lángon, fedő alatt pároljuk. Levet is fog ereszteni, meg az olajat is kiengedi magából a zöldség. Amennyiben kell, kevés olajat mindig spriccelhetünk rá. Ekkor meglocsoljuk balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a tejszínt és tovább pároljuk, míg sűrű szósz nem lesz belőle.
Eközben feltesszük a tésztát főni, sós vízben.
A szószhoz hozzáadjuk a petrezselymet is, lefedjük, a tüzet elzárjuk alatta.
Mikor a tészta kész és leszűrtük, hozzákeverjük a mártáshoz, beleaprítjuk a bazsalikomot is, esetleg utánízesítjük.
A mozzarellát apró darabokra tépkedjük-ha mini, akkor felezzük,tálalásnál szépen megolvad. Frissen a legjobb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails