2012. február 14., kedd

Csokis fánk


Hozzávalók 4 főre:
500 g liszt
200 ml tej
1 cs élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott Rama
4 tojássárjája
napraforgó olaj a sütéshez
ét tortabevonó

Elkészítés:
A tejet a cukorral és az élesztővel kicsit meglangyosítjuk, de nem forraljuk fel! Nagyon fontos, hogy ne forraljuk, mert nem fog megkelni a tészta!
Az életsztőt felfuttathatjuk, ha van időnk, de én nem szoktam, mert így is meg fog kelni a tészta.
Az összes hozzávalót egy nagy tálban összedolgozzuk szép simára (én géppel szoktam), és langyos helyre tesszük megkelni. Legalább a duplájára kelesztjük! (Ha hideg van a lakásban, kicsit langyosítsuk meg a sütőt, és zárjuk el, majd tegyük oda a tésztát, kis idő múlva gyönyörűen fel fog jönni.)
Ha megkelt a tésztánk, lisztezett gyúródeszkára öntjük, kicsit összeállítjuk (gyúrjuk), majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kiszaggatjuk! (Én a linzerszaggatóval szoktam.)
A fánkokat még kb. 10 percig pihentetjük a deszkán, majd az időközben felhevített forró olajban kisütjük!
Ha szalagos fánkot szeretnénk, akkor az első oldalát fedő alatt süssük!
Ízlés szerinti töltelékkel tálaljuk. Nálunk a csokis fánk a menő. Ha azt szeretnénk, akkor egy tábla étbevonót elkészítünk a leírásnak megfelelően, és belemártjuk! Jó étvágyat!

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails