2010. december 20., hétfő

Tejfölös pogácsa


Hozzávalók:
* 1 kg liszt
* 25 dkg margarin
* 5 dkg élesztő
* 3 tojás sárgája
* 3 ek. porcukor
* 1 csapott ek. só
* 5-6 dl tejföl
* tetejére: kömény/szezámmag/reszelt sajt

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukor hozzáadásával felfuttatjuk.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, ízlés szerinti sót (nekem elég volt az evőkanálnyi mennyiség, de kóstoljuk meg!), végül a tejfölben felfutott élesztővel sima tésztát dagasztunk.

30 percig letakarva pihenni hagyjuk.

Ezután lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk élével picit megformázzuk (mintha agyagoznánk például), és sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket.

20 percig újra kelni hagyjuk langyos helyen. Tetejét lekenjük tojással, meghintjük köménnyel/szezámmal/reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails