2010. november 26., péntek

Kürtös kalács


Hozzávalók (3 darabhoz):
0,5 kg liszt
kicsit több mint fél zacskó száraz élesztő
4 ek porcukor
6 dkg olvasztott vaj
2 ek olaj
kb. 2 dl tej

Elkészítés: A tesztát jól összegyúrod, letakarod konyharuhával, és keleszted 1 órat. Aztán fogsz 3 konzerves dobozt, betekered őket sütőpapírba. Előmelegíted a sütőt 180 fokra, és a tésztából csíkokat sodorsz, majd feltekered a dobozokra (úgy, hogy csatlakozzon mindig a vegehez, es picit lenyomod, hogy ne legyen olyan "buci", ugyis fog kelni még sütés közben. Amikor feltekerted, megkened az egészet olvasztott margarinnal, és beleforgatod fahéjas cukorba (vagy amibe akarod). Aztán meg szépen megsütöd :) (kb. 20-25 perc, de sütőtől függ,közben forgatni kell, legalabbis az én sütőmben kell)...
Így tekered fel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails