2011. augusztus 3., szerda
Gyöngyhagyma télire
Tisztítás, mosás után az üvegekbe rakjuk a hagymát és ráöntjük a levet, ami így készül:
2,5 liter víz
6 dl 10%-os ecet
1 evőkanál só
20 dkg cukor
1 mokkáskanál borkén
1 mokkáskanál szalicil
A levet felforralni, és forrón ráönteni a savanyítandó zöldségre. Becsukni, majd ha kihűlt a kamrapolcra berakni. Nem kell dunsztolni. Felbontás után sem romlik meg, sokáig nyitva maradhat az üveg. A kéntől friss ropogós marad. A legtöbb savanyúságot ezzel a lével elkészíthetjük: uborkát, paprikát, vegyes darabost.
Forrás - http://gondaanyu.blogspot.com/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése