2011. július 19., kedd

Bacon szőttesben sült különleges fasírt


Hozzávalók:
1 kg darált hús
egy beáztatott zsemle
két tojás
só, bors
1 ek vegamix
3 gerezd fokhagyma (reszelve)
10 dkg reszelt sajt
1 kk édes nemes pirospaprika
petrezselyem zöldje
szeletelt bacon

A hozzávalókat a pirospaprika , sajt és petrezselyemzöld kivételével összegyúrtam,
mint azt fasírt készítésénél szoktam.
Elosztottam a masszát 60-40 arányban és a kisebbik részbe belekevertem a pirospaprikát.
Egy alufólián kiterítettem a paprika nélküli masszát és újnyi vastagra egyengettem,
rászórtam a reszelt sajtot (legközelebb többet!), erre a petrezselyem zöldet,
majd betakartam a szintén újnyira lapogatott paprikás masszával.
A fólia segítségével feltekertem és bevontam bacon szeletekkel. 2 réteg alufóliába
tekertem, vízzel félig tele tepsibe raktam a tekercset és forró sütőbe kb.
egy óra alatt megsütöttem.
Eltávolítottam a fóliát és addig sütöttem immár fólia nélkül, míg a bacon kis
színt kapott. Szeletelés előtt vártam míg langyosra hűlt.

Jenei Miklósné Kati receptje alapján

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails