2012. november 19., hétfő

Csicseriborsó pörkölt



1 személyes adag.

150 g csicseriborsó konzerv
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 kk kömény
1 dl húsleves/ 1/2 bio zöldségleves kockából leves
2 ek olívaolaj
8 vékony szelet paprikás szalámi, szárazkolbász

Magassabb falú teflon serpenyőben megpirítjuk a szalámit vagy a kolbászt és félretesszük. Beletesszük a felaprított vöröshagymát és belereszeljük a fokhagymát is. Félrehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük és felönjük a húslevessel/zöldséglevessel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük amit a hagyma teljesen megpuhul. A lecsepegtetett csicseriborsót a szafthoz adjuk és még kb. további 3-4 percig főzzük, miközben fűszerezzük a köménnyel/római köménnyel, végül hozzákeverjük a kisült szalámi/kolbász karikákat, ha lett volna itthon biztos került volna bele paradicsom, paprika vagy egy kis lecsó, de majd legközelebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails