2012. november 12., hétfő

Tepsiben sült palacsinta banánnal és fahéjas almával



Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt
2,5 dl tej
2 db tojás
kb. 1,5 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
2 evőkanál cukor
fél teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
A tésztába:
2 alma
1 banán
5 dkg barna cukor
1 kávéskanál fahéj

A tejet, a vizet és a tojásokat alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót. Kis adagonként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet is és palacsinta sűrűségű tésztát készítünk. Beleöntjük az olajat is. Utána felkarikázunk egy banánt, és meghámozzuk az almákat. Az almákat 2 cm x 2 cm kockákra vágjuk, beleforgatjuk a fahéjjal összekevert barna cukorba. A palacsinta tésztát sütőpapírral (vagy tartós sütőfóliával) bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, egyenletesen szétosztjuk rajta a gyümölcsöket és 180 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűlt megszórhatjuk porcukorral.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails