2013. április 12., péntek

Paprikás-cukkinis-szalonnás serpenyős csirke




Hozzávalók
40 dkg csirkemellfilé, nagyobb kockákra vágva
3-4 kisebb, zsenge cukkini, végei levágva, felkockázva
2 közepes fej hagyma, félbevágva, felszeletelve
2-3 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
kb. 6-7 szelet bacon vastagabb csíkokra vágva
4 paprika (kápia, tv, pritamin vagy kaliforniai vegyesen és színesen), megtisztítva nagyobb csíkokra vágva
só, bors, pirospaprika
kevés olívaolaj

Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben a bacont, pici olaj hozzáadásával elkezdem sütni, majd hozzáadom a hagymát is és pár percig pirítom. Közben a húst sózom, borsozom, pirospaprikázom kissé, majd beleteszem a forró serpenyőbe és addig pirítom, amíg kifehéredik mindenhol. Ha szükségesnek látjuk ekkor még hozzáadhatunk egy picike olívaolajat.
Hozzáadom a paprikát és a fokhagymát, azzal is pirítom rövid ideig, legvégül pedig a cukkinit teszem bele, ízlés szerint fűszerezem még, majd készre pirítom-párolom az egészet.
Mi most csak natúrban ettük, úgy értem köret nélkül, de el tudok hozzá képzelni egy jó kis lepénykenyér féleséget. Vagy mondjuk egy jó kis házi pitába töltve, kevés fokhagymás joghurttal meglocsolva sem lenne megvetendő. De persze akár egy egyszerű főtt rizzsel is tálalhatjuk.

Forrás: http://ildinyo.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails