2015. március 25., szerda

Kinder tejszelet



Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
7 dkg vaj
3 evőkanál méz
1 evőkanál porcukor
másfél evőkanál cukrozatlan kakaópor
0,5 dl tej
1 kiskanál szódabikarbóna

A krémhez:
2 tasak tejszínes pudingpor
6 dl tej
4 evőkanál porcukor
2 dl habtejszín
2 tasak habfix

Elkészítése:
A vajat gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mézet, a kakaóport és a cukrot is. Csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, felöntjük a tejjel és simára keverjük. Lágy, nyújtható tésztát kapunk így, két adagra osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk. 180 fokos sütőben, egy tepsi hátulján 15 perc alatt megsütjük a lapokat, addig elkészítjük a krémet. A pudingport, a cukrot és a tejet összekeverjük és a szokásos módon megfőzzük. A habot felverjük és belekeverjük a habfixet, megkenjük vele az egyik lapot, majd befedjük a másikkal. Hűtőben pihentetjük 3 órán át (akár egy éjszakán át is hagyhatjuk), hogy a krém megdermedjen és a lapok is puhuljanak, ezután szeletelhetjük is.

Forrás: ketkes.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails