2015. május 9., szombat

Mikrós madártej



Hozzávalók:
1 liter tej,
4 tojás,
3 csomag vaníliás cukor,
1 csomag vaníliás főzős pudingpor,
2-3 evőkanál cukor (xilit is jó)

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy nagy mikrózható tálba tesszük.
A tojássárgákat csomómentesen kikeverjük két vaníliás cukorral, 2-3 evőkanál cukorral és a 1 csomag pudingporral, valamint 1 dl tejjel.
A többi tejet egy mikrózható tálban 2 percig legmagasabb fokozaton melegítjük a mikróban.
Ezután kivesszük, és hozzávegyítjük a tojássárgás keveréket.
Visszatesszük a mikróba megint két percre.
Ezután kivesszük, és megkeverjük.
Aztán megint két perc mikrózás, keverés, két perc mikró, keverés... Ezt addig ismételjük, amíg a sárga krém eléri a kívánt állagot. Aki sűrűn szereti, többször tegye vissza, de két percenként mindig keverje meg. Nálam összesen négyszer két perc a főzési idő.
Miközben a sárga krém készül, a tojásfehérjékből egy csomag vaníliás cukorral kemény habot verünk. A sárga krém elkészülte után a tojásfehérjehabot tesszük két percre a mikróba.
A sárga krémet tálkákba merjük. Kanállal galuskákat szaggatunk a mikróban megfőtt fehérjehabból. A madártejet a habgaluskákkal tálaljuk.

Eddig nem szerettem, mert soha nem sikerült...
De így végre sikerélményem volt.

Ötletadó forrás:  http://www.recept-oldal.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails