2015. április 29., szerda

Hideg csokimáz


Hozzávalók:
20 dkg porcukor
4 evőkanál igazi főzős kakaópor (nem instant ! )
5 dkg Rama margarin, ami egy csöppet megpuhítunk (pl mikróban - de ne folyjon!)
4 evőkanál forró víz

Elkészítés:
A hozzávalókat egy mély tálban addig keverjük (először a kakaót a forró vízzel), amíg sima, egynemű, krémes mázat nem kapunk.
Kész, már kenhető is a süteményre. Pár óra alatt megköt és lehet szeletelni, fogyasztani a sütit.
A kész süteményt NE tegyük hűtőbe, csak hűvös helyre (pl spájz) és NE fedjük le semmivel, különben nem köt meg a máz !

A kakaópornál nem csak az a lényeg, hogy ne instant legyen, hanem hogy igazi ! A lényeg, hogy a kakaótartalom 20-22% legyen, bár van olyan fajta kakaó is, amelyik 10-12% -os és mégis jó minőségű.

Javaslat: egy kevés rumaromával is ízesíthetjük a mázat.

Forrás: http://agnesszakacskonyve.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails