2015. október 17., szombat
Habos meggyes szelet
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
15 dkg meggy
5 dl habtejszín
2 tasak habfix
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
3 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport is, amikor összeállt, a felvert tojáshabot is belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. A habot felverjük és belekeverjük a porcukrot és a habfixet. A meggyet lecsepegtetjük, belekeverjük. Amikor a piskóta langyosra hűl kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a tetejére kenjük, rászórjuk a csokoládéreszeléket. Lehűtjük és tálalhatjuk is.
Forrás: ketkes.com
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése