2015. október 5., hétfő

Négylapos krémes


Tepsi:  kb. 23 x 32 cm

Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarín
10 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
1 tojás
1 dl tej

Krém:
2 cs. tejszín ízű pudigpor
7 dl tej
15 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor

Tetejére:
1 cs. Dr. Oetker marcipán ízű cukormáz
kb.  3 ek. víz

A száraz hozzávalókat átszitáltam. A margarínt elmorzsoltam benne és a többi hozzávalókkal egy jó állagú tésztát gyúrtam. Itt apránként tegyük hozzá a tejet, mert tapasztalatom szerint  nem mindig ugyanannyi kell hozzá.
A tésztát négy részre vágtam.
A sütőpapírt behajtottam olyan méretre, amilyen a tepsi teteje. Vissza ki hajtottam és így meglett a méret amilyenre a tésztát kell nyújtani.
A sütőpapírt beliszteztem és azon kinyújtottam az első lapot. Ezt rátettem a tepsi hátoldalára és így sütöttem meg.
Az előmelegített gázsütő 5-ös fokozatán 10 perc alatt megsültek a lapok.

Közben a pudingport egy kevés tejben simára kevertem, hozzáadtam a cukrot és a többi tejet. Folyamatos  kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főztem.
Amíg kihűlt a puding addig a vajat kikevertem a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a kihűlt pudinghoz. Robotgéppel rá kellett segíteni, hogy sima krémet kapjak.

Kiválasztottam a legszebb tésztalapot a süti tetejének. A maradék 3 lapra elosztottam a krémet és összeraktam a süteményt.
A negyedig lapra pedig rákentem a cukormázat. Egy csomag volt itthon, de ettől több kell, hogy szépen bevonja a tetejét. De közben rájöttem, hogy soha többet nem veszek ilyen cukormázat, hiszen porcukorból, vízből pillanatok alatt lehet készíteni.

Forrás: http://piroskonyha.blogspot.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails