2015. október 5., hétfő
Négylapos krémes
Tepsi: kb. 23 x 32 cm
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarín
10 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
1 tojás
1 dl tej
Krém:
2 cs. tejszín ízű pudigpor
7 dl tej
15 dkg kristálycukor
20 dkg vaj
2 cs. vaníliás cukor
Tetejére:
1 cs. Dr. Oetker marcipán ízű cukormáz
kb. 3 ek. víz
A száraz hozzávalókat átszitáltam. A margarínt elmorzsoltam benne és a többi hozzávalókkal egy jó állagú tésztát gyúrtam. Itt apránként tegyük hozzá a tejet, mert tapasztalatom szerint nem mindig ugyanannyi kell hozzá.
A tésztát négy részre vágtam.
A sütőpapírt behajtottam olyan méretre, amilyen a tepsi teteje. Vissza ki hajtottam és így meglett a méret amilyenre a tésztát kell nyújtani.
A sütőpapírt beliszteztem és azon kinyújtottam az első lapot. Ezt rátettem a tepsi hátoldalára és így sütöttem meg.
Az előmelegített gázsütő 5-ös fokozatán 10 perc alatt megsültek a lapok.
Közben a pudingport egy kevés tejben simára kevertem, hozzáadtam a cukrot és a többi tejet. Folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főztem.
Amíg kihűlt a puding addig a vajat kikevertem a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a kihűlt pudinghoz. Robotgéppel rá kellett segíteni, hogy sima krémet kapjak.
Kiválasztottam a legszebb tésztalapot a süti tetejének. A maradék 3 lapra elosztottam a krémet és összeraktam a süteményt.
A negyedig lapra pedig rákentem a cukormázat. Egy csomag volt itthon, de ettől több kell, hogy szépen bevonja a tetejét. De közben rájöttem, hogy soha többet nem veszek ilyen cukormázat, hiszen porcukorból, vízből pillanatok alatt lehet készíteni.
Forrás: http://piroskonyha.blogspot.hu/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése