2018. január 11., csütörtök
Csöröge fánk (extra puha)
Hozzávalók:
4 tojás sárgája
35 dkg liszt
tejföl (annyi, hogy jól nyútjtható legyen a tészta, de ne ragadós!)
2 ek. cukor
kb 2 ek rum
1 cs sütőpor
csipet só
porcukor és vaníliás cukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tojások sárgáját a tejföllel, liszttel, a cukorral és a rummal összegyúrjuk. 20 percig hűtőben pihentetjük.
Leveles tészta vastagságúra nyújtjuk és derelye vagy pizza vágóval téglalap alakúra vágjuk. Közepüket bemetsszük, majd az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Forró olajban vagy zsírban aranyszínűre sütjük.
Melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
Forrás: https://receptneked.hu/nagyi-receptjei/extra-puha-csoroge-fank/
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése