2018. január 28., vasárnap

Vízen kelt


Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 dkg élesztő,
2 dl tejföl,
10 dkg vaj,
2 tojássárga,
1 dl tej,
só, citromhéj,
20 dkg kristálycukor a hintéshez.

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és a hozzávaló anyagokkal meggyúrjuk, jól kidolgozzuk. Egy tiszta asztalkendőt liszttel meghintünk, és a tésztát lazán belekötjük, hogy a növekedésre hely maradjon. Fakanál nyelére felfüggesztve hideg vízzel teli fazékba tesszük, és addig hagyjuk benne, (kb. 1 óra) amíg feljön a víz tetejére. A deszkát kristálycukorral meghintjük, a tésztát ráborítjuk, apró cipókat vágunk, és cukorban megforgatva 5 cm hosszú lapokat készítünk, amit középen megcsavarunk. Tepsin fél órát pihentetjük, majd közepes tűzön világos rózsaszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails