2018. július 28., szombat

Dunahullám őszibarackkal - újragondolva :)


Hozzávalók:

A sárga piskótához: 5 db tojás, 3 ek folyékony édesítőszer, 2 ek kókuszzsír, 7 ek teljes kiőrlésű liszt, 1 cs sütőpor

A kakaós piskótához: 5 db tojás, 3 ek folyékony édesítőszer, 2 ek kókuszzsír, 5 ek teljes kiőrlésű liszt, 2 ek kakaópor, 1 cs sütőpor

2 db őszibarack felkockázva

A krémhez: 4 cs vaníliás pudingpor, 4 ek folyékony édesítőszer,  1 liter tej, 4 ek kókuszzsír

A mázoz: 2-3 púpos ek kakaópor, 1 ek folyékony édesítőszer, 1/2dl víz, 2 ek kókuszzsír

Elkészítés:
A piskótához felverjük a tojások fehérjét, majd tovább verjük az édesítővel és a tojások sárgájával. Óvatosah hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kókuszzsírt. A kakaós piskótát ugyan így készítjük el a kakaóval-liszttel.
A sárga piskótát piskótát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd úgy, hogy kissé keveredjen a fehér piskótával, eloszlatjuk rajta a kakaós piskótát. Az őszibarack darabokat dobáljuk a tetejére, majd előmelegített sütőben kb. 20-25percig (tűpróbáig) sütjük.

A krémhez, a tejből, a pudingporból az édesítőszerből sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Hűlés közben néhányszor megkeverjük, nehogy összeálljon. Kanalanként hozzáadjuk a kókuszolajat, s alaposan összekeverjük. Rákenjük a kihűlt piskótára, majd bevonjuk csokoládémázzal, melybe egy villa segítségével hullámokat húzunk.

Diétás csokoládébevonat készítése:
Az édesítőt a vízzel kis lángon, állandó kevergetés mellett összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kókuszzsírt és azt is felolvasztjuk. Ezután adunk hozzá 3 ek kakaóport, s már kész is.

Ötletadó forrás: https://ani-culinaris.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails