2018. július 13., péntek

Reform raffaelló


Tészta
6 db tojásfehérje
5 ek eritriol
2 ek folyékony édesítő
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csomag sütőpor

Krém
6 db tojássárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
5 dl tej
vanília aroma
3 ek eritriol
1 ek folyékony édesítő
3 ek kókuszzsír

Máz
1/2 dl víz
3 ek kakaópor
2 ek folyékony édesítő
1 ek kókuszzsír

Elkészítés:
Tészta
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőszereket, miközben tovább verjük a habot. A kemény habba apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, magozott meggybefőttet teszünk a tetejére, majd közepes lángon 180 fokon kb. 10 percig sütjük.

Krém
A krémhez a 2 pudingport, a tojások sárgáját, az aromát kikeverjük egy 1 dl tejjel,és az édesítőszerekkel.
Majd a forrásban lévő 4 dl tejhez keverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Még melegen apránként simára keverjük benne a kókuszzsírt. Állandóan keverve addig, míg langyos nem lesz, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.
A krémet a kihűlés után jól krémesre keverjük és szépen a tésztára kenjük.

Máz
A vizet, édesítőszert, kakaóport, aromát simára keverjük, majd összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és beletesszük a kókuszzsírt. Kihűtjük.

A krém tetejére rákenjük a mázt. Sokkal könnyebb vele bánni, mint a hagyományos mázzal.

Hűtőbe tesszük, hogy a máz is megdermedjen.

Kockára vágjuk, és úgy tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails