2011. március 14., hétfő

Rakott krumpli


Két kiló krumplit héjában, sós vízben puhára, 8 tojást pedig keményre megfőzzük. A krumplit vékonyra szeljük, a tojást tojásszelővel szintén. Egy nagy tűzálló üvegedényt kivajazunk, zsemlemorzsával vékonyan beszórjuk. Elkezdjük a hozzávalókat belepakolni, először a krumplival, aztán tojás, kolbász, tejföl. A tejföl tetejére szórjunk sót, őröljünk borsot és reszeljünk nagyon kevés szerecsendiót. Ha nem visszük túlzásba, az első kóstoláskor a többieknek azon fog járni az esze, mitől ízlik ennyire? A tejfölt a könnyebb kenhetőség érdekében tejszínnel előzetesen elkeverjük. Jöhet egy újabb réteg krumpli és így tovább, amíg meg nem telik teljesen a tál.
Legfelül mindig egy réteg krumpli legyen, erre jön még egy kenet tejföl és némi vékonyra szelt vaj. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a rakottkrumplit 30 percig (illetve amíg el nem kezd barnulni a teteje) süssük készre.

Forrás - http://husosfazek.blog.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails