2011. március 13., vasárnap

Rozmaringos-tejszínes sült pangasius


Hozzávalók:
4 nagy szelet pangasius
2+1,5 dl 20%-os tejszín
1 kk szerecsendió
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
4 szál rozmaring
olívaolaj

bors

Elkészítés:
1.Olvasszuk ki hideg vízben a halat, és itassuk fel róla a nedvességet papírtörlővel.
2.A halak egyik felét sózzuk, és borsozzuk meg, majd süssük 1,5 percig egy serpenyőben olívaolajon, közben sózzuk, borsozzuk a másik felét is, és azt is süssük 1,5 percig.
3.Fogjunk egy 0,5 liternél nagyobb edényt, öntsük bele a tejszínt, a bort, zúzzuk bele a fokhagymát, tegyünk bele 2 evőkanál olívaolajat és a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk, öntsük bele azt a maradék olajat, amiben a hal sült, és keverjük össze.
4.Kapcsoljuk be a sütőt alsó-felső sütésre, és melegítsd elő 200-210 fokra.
5.Fogjunk egy tepsit, tegyük bele a rozmaringszálakat, és fektessük rá a halakat, majd öntsük rá az az elkészült szószt.
6.Fedjük le alufóliával, és süssük 15 percig, majd szedjük le a fóliát, kapcsoljuk a sütőt grill fokozatba, és addig süssük, míg meg nem pirul.
7.Vegyük ki a halakat egy külön tányérra. A tepsiből szedjük ki a rozmaringot, majd a tepsiben lévő maradék szószt öntsük a botmixer poharába. Most kell a plusz 1,5 dl tejszín. Öntsük ezt is a pohárba, turmixoljuk le, és adagoljuk a halak mellé.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails