2011. március 26., szombat

Sós perec


Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
1,5 dl étolaj
+
3 evőkanál liszt
2 evőkanál só
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd több darabra vágom fel.
Egyenként perecet formálok belőle, és olajjal megkent tepsibe teszem.
Tetejét egész tojással megkenem, és előmelegített forró sütőbe teszem.
Addig a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál sót annyi vízzel elkeverem, hogy folyós massza legyen. Ha a perec színesedni kezd, a tetejére csorgatom, és még pár percig visszateszem a sütőbe. Vigyázz, ne száradjon ki!

forrás - http://anitavarazskonyhaja.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails