2011. december 10., szombat

Fahéjas csiga


Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 db tojás
10 dkg vaj
1 dl étolaj
2 dkg élesztő
3 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
2 kávéskanál só
A töltelékhez:
15 dkg vaj + 2 dkg
15 dkg cukor
4 teáskanál fahéj

Az élesztőt meleg tejjel, pici cukorral felfuttatom. Ezalatt a lisztet elkeverem a sóval, cukorral. A vajat felolvasztom. A meleg tejben elkeverem a tojást egy habverővel, majd hozzákeverem az olvasztott vajat. A tejes keveréket és a felfuttatott élesztőt az egy deci olajjal a liszthez keverem, majd a tésztát addig dagasztom, amíg fényes kis labdát nem kapok, ami szépen, könnyedén elválik az edény falától.
Ezt követően egy órát kelesztem a tésztát, majd lisztezett deszkán átgyúrom, és fél centis vastagra nyújtom.
A töltelékhez a vajat megolvasztom, összekeverem a cukorral és a fahéjjal. Két evőkanálnyi masszát félreteszek belőle, majd a tölteléket a kinyújtott tésztára kenem. A tésztát feltekerem, és egy - másfél centis darabokat vágok belőle. Kb. 18 darab csiga lesz, ami akkora (kiolajozott) tepsiben fér el pontosan, mint ami a képen látható.
A félretett két kanál tölteléket összekeverem 2 dkg olvasztott vajjal, majd ezt a masszát a tepsiben lévő csigákra csurgatom. A tésztát hagyom még bő fél órát kelni, majd 200 fokra előmelegített sütőbe teszem (alsó-felső sütésre). Kb. 20 - 25 perc alatt sül meg. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails