2011. december 31., szombat

Kráter 2.


Puding:
9 dl tejjel felfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport, teszünk hozzá megfelelő mennyiségű cukrot (én 6 evőkanál kristálycukrot). Hagyjuk kihűlni.

Tészta:
5 db tojás sárgája (ha kicsi lehet 6 is )
1 vaníliás cukor
25 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl tej
1 csomag sütőpor
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor (ha holland, nagyon jó minőségű, akkor elég 1 is) +5 felvert tojás habja (vagy 6)

Sütés:
Kikeverem a tészta összetevőit, kivajazott kilisztezett tepsibe simítom és vizes evőkanállal a pudingot a tepsi szélétől kezdve a tésztára szaggatom kb. fél evőkanálnyi gombócokban.
Lassan sütöm közepes fokozaton, hogy egyenletesen átsüljön a magas falú gáz tepsiben.

Tetejére:
1 nagy doboz tejföl
1csomag vaníliás cukor
4-5 evőkanál porcukor

Jól kikeverem és a sütőből kivett forró tészta tetejére kenem.
Ha kihűlt, a hűtőbe teszem, már egy óra múlva fogyasztható.

Tepsi méretem: Belméret! 38x29x4 cm. Ezzel az adaggal teljesen tele van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails