2011. december 13., kedd

Mini hotdog


Hozzávalók:
250 g finomliszt
150 g rétesliszt
1 tojás
2 evőkanál olivaolaj
2,7 dl tej
1 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
20 g friss élesztő
A kenéshez:
olvasztott libazsír (kacsazsír, disznózsír)

A hozzávalókat a kenyérsütőbe rakom, legutoljára a langyos tejben feloldott élesztőt. Megdagasztatom, és háromszorosára kelesztem.
Kiveszem a tésztát, átgyúrom, és két részre osztom, majd mindkettőből vastag hurkát alakítok ki. 10 percig pihentetem, majd egyenként hosszú, 2-3 mm vastag, szélesebb csíkot nyújtok belőlük. Mindkettőt beecsetelem olvasztott zsírral, és egyenként 3 rétegűre hajtom. 10 percig pihentetem, és mindkettőt hosszú, kb. 12-15 cm széles, 0,5 cm vastag téglalappá nyújtom.
Szélessége irányából háromszögeket vágok (kb. 6-6 darabot).



Hosszú juhászvirslit elharmadolok (normál virslit felezni lehet), egyet-egyet a háromszögek hosszabbik felére helyezek, majd feltekerem. Tepsibe teszem, betolom a sütőbe, begyújtom, 220 fokra állítom, és kb. 20 perc alatt megsütöm. Ketchupba, mustárba mártogatva, langyosan esszük.

Forrás: http://www.wiselady.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails