2012. január 27., péntek

Habos kincsesbánya


Hozzávalók:

Tészta:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 cs sütőpor

Krémhez:
25 dkg lágy margarin
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
0,6 l tej
4 ek liszt

Elkészítés
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is még tovább verjük, míg a cukor el nem olvad. Amikor kemény, beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit tovább verjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és fakanállal óvatosan a habba keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük.
Míg a piskóta sül és hűl, elkészítjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejjel, összefőzzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémehez keverjük.
A piskótát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskótára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a krém tetejére simítjuk.
Csokit is lehet reszeltni a tetejére.
Sütési hőfok: 180°C
Tepsi mérete: 33x34 cm

Forrás: nosalty.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails