2012. január 28., szombat

Tepsis raffaelló


A tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
csipetnyi só
késhegynyi sütőpor

A krémhez:
6 tojássárgája
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
1 cs Dr.Oetker zselatin fix
1 mk mandulaaroma
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük.
egy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és kb. közepes lángon (180 fokon), légkeveréses sütőben 20 percig sütjük (nem szabad pirosra sütni, mert akkor kemény, rágós lesz a tészta).
A tojássárgákat a tejjel, a cukorral, a mandulaaromával és a pudingporral összekeverjük és pudingot készítünk belőle.
Ha kihűlt, akkor a margarinnal és a zselatin fix-szel robotgép segítségével kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails